Meesterlijke Methodiek-de Werkmeester

‘Iedereen doet mee’ in verschillende fases

Onze methode kent een aantal stappen in een doordachte volgorde.

Onze Meesterlijke Methodiek

assessment door de werkmeester

Assessment

We peilen de persoonlijke behoefte, leren kennen wie de persoon is, kennen de interesses en vaardigheden, weten de mogelijkheden.
jobfinding via werkmeester

Jobfinding

Daarna gaan we op zoek naar een baan. We gaan naar bedrijven, bieden de cliënt en zijn kwaliteiten aan, maken eventueel een baan -en taakanalyse in het bedrijf. De jobcoach maakt afspraken over arbeidsvoorwaarden, -contract en salaris. Tenslotte zorgt de jobcoach dat we het bedrijf in het bestand houden.
baananalyse

Baananalyse

Wanneer een baan is gevonden, maakt men een baananalyse. De jobcoach kijkt naar welk bedrijf het is, wat de structuur is en welke cultuur er heerst. Men maakt vooral een uitgebreide taakanalyse, inclusief de benodigde sociale vaardigheden.
jobmatching- de werkmeester helpt erbij

Jobmatching

Vervolgens gaat men de baan en cliënt koppelen, ofwel men doet de jobmatching. De jobcoach maakt een matching tussen de uitkomsten van de assessment en de baananalyse en zorgt voor een eventuele training voor de cliënt of aanpassingen van de baan.
on-going support door de werkmeester

On-going support

Tenslotte is er on-going support. De jobcoach zorgt voor een collega-ondersteuner en houdt contact met de cliënt en zijn ondersteuner. De cliënt kan op de jobcoach terugvallen bij problemen.
contactinfo bellen Mailen Whatsapp Persoonlijk contact